Medaljeregn over atletikudøvere fra Herlev

Det blev til 21 GULD, 13 SØLV, 9 BRONZE og 20 klubrekorder, da Herlev Løbe- og Atletikklub i weekenden den 21.-23 august ryddede medaljebordet til de Danske Mesterskaber i atletik for Masters (udøvere over 30 år)

Med 22 tilmeldte deltagere i aldersgrupperne 35 – 75 år var klubben den største klub til de netop afviklede Danske Mesterskaber for Masters. Efter et succesrigt mesterskab sidste år var der ikke helt uventet, at det kunne blive til mange medaljer, men med 21 guld, 13 sølv, 9 bronze blev klubben nok den mest vindende til de danske mesterskaber.

 
 

Sådan gik det for kvinderne

Hos K45 havde Herlev Ella Alzhbeta Kjeldskov Alexandrova med. Hun debuterede i spydkast med guld og klubrekord, klubrekord og bronze å 100 meter, mens højdespring kiksede mere eller mindre, men en notering var alligevel nok til guld!

I K65 havde Herlev et suverænt stærkt hold med. Det blev naturligvis til guld på stafetten med Ulla Kofoed, Karen-Lis Rygaard, Marianne Flindt og Hanne Jensen i ny klubrekord. Birgit Rødgaard-Jessen Lund tog fire individuelle medaljer, heraf to guld, på distancer fra 100 – 10.000 meter, satte klubrekord i tre af dem, men måtte se sig slået af Hanne Jensen på 5.000 meter, der blev nr. 2 i ny klubrekord. Hanne kommer derfor ind som nr. 13 på alle tiders danske rangliste

Birgit løb sig på 400 meter ind på alle tiders danske rangliste som nr. 13, som nr. 8 på 1.500 meter, nr. 14. på 5.000 meter og nr. 4 på 10.000 meter.

Marianne Flindt tog to medaljer – en guld og en sølv – på mellemdistancerne 800 og 1.500 meter – sidstnævnte i ny klubrekord efter et spurtopgør med Birgit. Begge var under den gamle rekord. Marianne kom ind som nr. 7 på alle tiders danske rangliste på 1.500 meter og ligger allerede nr. 8 på 800 meter.

Karen-Lis Rygaard løb sig på 400 meter ind på en 17. plads på alle tiders danske rangliste og fik sølv.

I de tekniske øvelser satte Randi Klokmose to nye klubrekorder i højdespring og kuglestød (sølv) – og fik to guld i højdespring og længdespring. Nr. 16 på alletiders rangliste med 0,97 i højdespring

Titi Hasselriis var rykket op i klassen K75 og satte klubrekorder i begge hendes øvelser. 0,97 i højdespring gav guld og en placering som nr. 5 på alletiders danske rangliste på kvinder 75-79 år – en cm mindre end Rosa Petersen fra Odense Atletik, der til stævnet satte tre verdensrekorder i klassen K90!

 
 

Sådan gik det for mændene

Kristian Bonne Wulff havde kun mulighed for at stille op fredag aften på 10.000 meter. Og i sit livs første 10.000 på bane løb han med 34.11,30 sig ind på en flot tredjeplads i M35 kun knapt 30 sekunder fra klubrekorden.

Hos M40 blev det til sølv på 1000 meter stafet med et hold bestående af Jakob Lind Tolborg, Jacob Jensen, Stig Falkenblad og Rasmus Bøje, mens Jacob Jensen var meget tæt på PR og klubrekord på 400 meter.

I M45 var der debut til Jakob Lind Tolborg med tre sølvmedaljer i længdespring, 400 meter og højdespring. I sidstnævnte øvelse sprang han 1,48 meter (en PR forbedring på hele 13 cm) og henviste Stig Falkenblad til 3. pladsen, der sprang samme højde, men havde en nedrivning mere. Stig fik dog guld i trespring og længdespring og sluttede dermed også ligesom Jakob med fire medaljer inkl. stafetten.

 
 

Rolf Traberg var rykket op i klassen M50 og sammen med Robert Outzen, Roberto Schmidt og Stig Fog dannede de et meget stærkt firkløver. En skade forhindrede Robert Outzen i at løbe stafetten, men Henrik Østergren kom som en frelsende engel og løb de første 100 meter på 1000 meter stafet og sikre kvartetten guldmedaljen i en øvelse, hvor et dansk landshold lige netop bankede det svenske og satte ny nordisk rekord.

Rolf tog sig fredag aften af en bronzemedalje i et varmt 10.000 meter løb, hvor også Roberto Schmidt debuterede på distancen, men lørdag eftermiddag imponerede han med suveræn sejr i 3.000 meter forhindringsløb, hvor han satte favoritten og den tidligere Danmarksmester i netop denne øvelse Poul Grenaa fra Odense Atletik til vægs. Med 11.49,70 var der naturligvis guld til Rolf i en tid, der også vil give en øjeblikkelig 16. plads på årets danske rangliste for herrer senior – og nr. 13 på alletiders danske rangliste for aldersgruppen.

Robert Outzen havde fundet de gode takter frem. Var tæt på sin egen klubrekord i kuglestød, hvor han blev nr. 2, samme placering i diskoskast i ny PR, mens han tog guldmedaljen i hammerkast.

Stig Fog havde en travl weekend på banerne i både løb, kast og spring. Ny klubrekord på 200 meter, men medaljerne kom med fire guld i højdespring, længdespring (klubrekord), spydkast (klubrekord) og diskoskast. Det blev til en bronze i kuglestød.

I M55 var Bjarne Valdemar Jensen ene om at repræsentere Herlev. Med en bronzemedalje i spydkast gjorde han det på fineste vis.

M60-stafetten løb ind til sejr med Mogens Bertram-Nielsen, Kenneth Ljungman, René Brohammer og Per Klokmose på banen.

Per Klokmose havde også en travl weekend med mange øvelser i en stærkt besat klasse. Det blev kronet med tre personlige rekorder og en tredjeplads og klubrekord i spydkast.

René Brohammer debuterede i flere øvelser, men fik desværre allerede tidligt i stævnet en skade, der satte ham delvist ud af spillet. Det blev dog til sølv på 100 meter i en tid, der vist let kan forbedres, når skaden er lægt igen ??

Kenneth Ljungman var favorit i alle tre øvelser på hhv. 100, 200 og 400 meter i M70. I de to sidstnævnte gik det som forventet med to guld og to klubrekorder, men på 100 meter kiksede det desværre. De to gennemførte løb gav en 12. plads på alletiders rangliste på 200 meter og 10. plads på 400 meter.

En tyvstart gav omstart til hele feltet på 100 meter, men da atleterne så endelig kom afsted (og med Kenneth klart i spidsen) gav en skade hos en tysk deltager sig udslag i et højt råb, der hos Kenneth blev opfattet som, at der også her var tyvstart – og han stoppede dermed med at løbe. En sikker guldmedalje forsvandt ud i luften – og fik Kenneth til at konstatere, at han næste år løber uden høreapparat…

En stor weekend for Herlev Løbe- og Atletikklub. Det er sjovt at konkurrere med ligesindede på tværs af aldersgrupper, formåen og erfaring. Det er sjovt at vinde – men der er først og fremmest sjov at være med.

Tak til alle for glade smil, positiv indstilling og opbakning til alle klubbens – og de andre klubbers – deltagere.

 
 

Sponsorer og samarbejdspartnere