Dansk rekord til Herlevstafetten

Det blev en flot forårsaften til den første udgave af Herlevstafetten. Op mod 200 deltagere fordelt på 270 starter og mindst lige så mange tilskuere og medhjælpere fik en dejlig aften, der ud på de sene timer blev lidt til den kølige side. Men vi kunne lune os over et velarrangeret og velgennemført stævne, der blev kronet med den dansk rekord til Herlev Løbe- og Atletikklubs kvindehold 55-59 år på den afsluttende 4x1500 stafet.

Herlevstafetten og ungdomspointstævne havde besøg af alle typer atleter. Toptunede eliteatleter, der lavede fantastisk flotte resultater. Børn, der deltog i deres første stævne. Og motionister i alle aldre, der nød en god aften på Herlev Atletikstævne i venskabelig kappestrid.
 
Et væld af flotte resultater
Der kunne nævnes mange flotte resultater og en perlerække af personlige rekorder. Men Luna Frid Hanbergs (Sparta) 12,61 meter i kuglestød (2 kg) i piger 12-13 år er ikke hverdagskost og giver en 8. plads på alle tiders danske rangliste.
 
To stærke drenge fra Ballerup AK (14-15 år) med 1,59 meter i højde er også ganske imponerende.
 
Så er der Freja Isabel Knudsen fra Sparta med PR i 4,74 meter i længdespring for piger 12-13 år, Mikaela Medina Sørensen med dansk årsbedste i 1,44 meter i højde for samme klub og aldersgruppe, og Anyel Weis fra Sparta med nyt dansk årsbedste 5,12 meter i længde. I stafetterne imponerede Ballerup AKs stærke pigehold 14-15 år med 50,55 på 4x100 meter. Kun 1,02 sekund fra den danske årsgangsrekord.
 
Sidespring? 
 
I mænd 4x1500 vandt Herlev Løbe- og Atletikklub M45 i fine 20.07,27 min og giver en flot 8. plads på alletiders rangliste i aldersgruppen. Endelig var der jo så lige Herlev Løbe- og Atletikklubs danske rekord i 4x1500 for kvinder 55-59 år med et hold bestående af Lotte Jensen, Brigitte Bøtker, Eva Bak-Jensen og Pia Kousholt. Rekorden lyder nu på 31.58,03 min.
 
Dejlige Herlev-resultater
Arrangørklubben Herlev Løbe- og Atletikklub havde hele 20 ungdomsatleter og fem masters stafethold til start. Og der var meget at glæde sig over – både hos debutanter og mere garvede atleter.
 
Blandt de yngste deltagere på 7-9 år fik vi flere flotte forbedringer. Johan Fredrik Kirkelund slog PR i både længdespring og boldkast.  Asmund Schou-Pedersen imponerede med 2,44 i længdespring, 8,48 i 40 meter og 16,78 meter i boldkast. Bastian Henriksen forbedrede sin PR i længdespring med et flot spring på 2,68 meter. Nil Axen blev nr. 3 i både længde og 40 meter og vandt i højdespring med 0,93 cm i ny PR.  
 
Tilsvarende flot gik det for Sophus Skytte Jensen, der trods en meget dårlig start i 40 meter blev nr. 4, tog en 2. plads i længdespring med gode 3,22 meter for endeligt at sejre i boldkast med hele 30,36 meter. August Alvaro Nurkan Gretoft kastede 9,29 meter i boldkast i hans eneste disciplin, mens Philip Fjeldsted både kastede boldkast, hoppede længde og slog PR i højdespring med hele 6 cm.
 
 
Sophus og Nil på vej i mål på 40 meter
 
Hos pigerne i samme aldersgruppe debuterede Maja Beyer-Faber med to førstepladser i hhv. 40 meter og boldkast, mens hun måtte ”nøjes” med 2. pladsen i længdespring.  Julia Pelczar slog PR i længdespring med hele 36 cm, sænkede sin PR i 40 meter med 31/100-dele og slog også PR i boldkast. Sejt! Silja Hickman fik det ikke til at fungere i længdespring, men tog revance med 0,91 meter i højde og en forbedring på over 10 meter i boldkast!
 
Hos de 10-11 årige drenge gjorde Kasper Friis Rygaard en flot figur med flotte længdespring og en god 60 meter i skrap konkurrence, men med gode placeringer som nr. 3 og 4.
 
Caroline Piil var også eneste Herlev-pige i den aldersgruppe og sprang 2,68 i længde. Hun var senere en god ankerpige i stafetten, hvor hun rykkede en aldersklasse op.
 
Der var dejligt gensyn med Karlo Emil Lüders hos drenge 12-13 år. Selv om det var første dag på atletikbanen siden oktober satte han allivel en klar PR i 80 meter. 13,71 sekunder i oktober. 13,10 nu. Med træning bliver det endnu bedre. I længde måtte Karlo udgå med en skade, men inden da havde han – uden at have prøvet det før – stødt 6.50 meter i kugle. Det kan også blive godt.
 
Klubbens mest erfarne stævneatlet Markus Oliver Bang havde en travl aften. Debut i kugle, tæt på PR på 80 meter, men to mindre succesfulde forsøg i længde og højde. Kulden havde fået taget i den unge mand på det tidspunkt.
 
Annika Donby-Mortensen noterede sig hos piger 12-13 år en flot PR-forbedring i 80 meter med hele 6/10-dele. Også gode kuglestød og en fin indsats i længdespring. Signe Kensø kan både støde langt 7,69 meter og løbe hurtigt 12,64 på 80 meter. Med lidt yderligere sprinttræning og kuglestødstræning kan Signe komme tæt på kravet til Ungdoms-DM for piger 12-13 år. Vanja Stojanovic fik endelig has på hendes PR i højde og løftede den til 1,17 meter, mens hun stødte kugle lidt under standard. Til gengæld var både længde og 80 meter absolut i den gode ende. Vanja er også på vej til DM.
 
Endelig havde vi to piger med i klassen 14-15 år, hvor vi som arrangørklub havde mulighed for at tilbyde start uden for det normale pointstævne. Anna Saxtoft fandt ud af, at det ikke gør ondt at deltage i stævner, men at det ligefrem er sjovt… Flot debut i kuglestød (gå baglæns ud af ringen…) Zara Unal løb hele to 80 meter løb. Først gang efter en tyvstart, hvor hun udbrød ”så meget for så lidt” og derefter 12,07 sekunder, PR-forbedring i længdespring til 4,35 og lidt under niveau i kuglestød. Zara er også vej til DM, men på 200 meter, hvor hendes styrke bedre kan folde sig ud.
 
Herlev tager stafetten videre
Der var fine stafetter over hele linjen for alle Herlevs hold. Gode indsatser på børnesiden – og hos de voksne blev der trods det kølige vejr løbet igennem (det var også eneste mulighed for at få varmen…). En dansk rekord kan man jo altid varme sig med.
 
 
Start på 4x1500 meter 
 
Dejligt at se, at vores naboer i Herlev Tri og Motion havde sendt hele tre hold, at vores venskabsklub Fjordløberne vovede sig ind på et atletikstadion ;-) og at Sparta og Ballerup AK havde sendt nogle af Danmarks bedste ungdomsatleter til deres flotte stafethold. Tak til Greve Atletik, Bagsværd AC, Amager AC, Sparta AM, Ballerup AK, Hvidovre AM, AK Brøndby og Frederiksberg IF for jeres deltagelse. Også tak til de børn og unge, der havde taget mod opfordringen om at stille op, bare for fordi, det kunne være sjovt. Vi ser jer meget gerne igen.
 
TAK 
Tak til de mange hjælpere fra Herlev Løbe- og Atletikklub. Til tilskuere og forældre for god opbakning og positiv stemning. Til starterteamet (René Ipsen, Erik Schrøder), til Ulrich Engmark, Erik og Frank fra Ballerup AK for tidtagning og støtte og til Steen Madsen for resultater. Uden Jer var det aldrig blevet til noget.
 
 
Det var første udgave af Herlevstafetten. Vi har mod på mere og glæder os til se jer igen til næste års Herlevstafetten. Vi har depechen.
 
 
 
 
Se Gorm Bue Nielsen fine billeder
 
 

Sponsorer og samarbejdspartnere