Mindeord Henrik Jørgensen (1961 - 2019) 

 
 
Det er med stor sorg, at Herlev Løbe- og Atletikklub her til morgen har fået besked om, at klubbens største udøver gennem tiderne Henrik Jørgensen er død under et træningsløb nær sin bopæl på Bornholm.
 
Henrik var en af Danmarks bedste løbere gennem tiderne og er stadigvæk indehaver af en lang perlerække af danske rekorder, han satte i sin tid som aktiv atletikudøver for Herlev Atletik. Henrik Jørgensen boede hele sin barndom i Herlev, og Herlev Atletik var på det tidspunkt en veritabel talentfabrik for mellem- og langdistanceløbere, herunder også Henriks kone Mette Holm Hansen.
 
Jeg var heldig at blive en del af denne gruppe. Henrik og jeg, er fra samme årgang og gik på samme skole. Efter Eremitageløbet i 1979, blev jag af en klassekammerat lokket med til møde. Her mødte jeg en gruppe af Danmarks bedste langdistanceløbere.  Gruppen blev trænet af Henrik Jørgensens far, Knud Erik. Vi blev styret med hård hånd. Jeg havde mange gode oplevelser med Henrik i Herlev Atletik. Henrik var der altid for klubben og ikke for god til at træne med os andre, som var flere klasser dårligere end ham. Jeg har været heldig at vinde mesterskaber sammen med Henrik, og løbe med ham på vores Landsturneringshold, og træning. I et par år boede vi i samme opgang på Toggangen. I denne periode havde vi glæde af hinanden, på vores lange løbeture. Senere skiftede Henrik til KIF og flyttede fra Herlev.
 
Efter han stoppede som aktiv eliteløber, flyttede Henrik og hans kone sammen med deres datter til Bornholm, som de elskede.  
 
To gange opnåede Henrik Jørgensen deltagelse i OL og sejren i London Maraton i 1988 står stadig som en af de bedste danske løbepræstationer nogensinde.
 
Personlige rekorder:
  • 1500m 3.46,2
  • 3000m 7.55,92
  • 5000m 13.27,76
  • 10000m 27.57,98
  • Halvmaraton 1.02,07
  • Maraton 2.09,43
Vi takker Henrik for hans indsats for Herlev Løbe- og Atletikklub og ønsker at hans træningsflid og præstationer kan være til inspiration for alle, der gerne vil finde fællesskab og idrætsglæde i hans gamle klub.
 
Vores tanker i disse dage er hos Henriks familie og venner.
 
Æret være Henriks minde
 
Peter Dall
Formand   
 
 

Sponsorer og samarbejdspartnere