"Hermed erklærer jeg stadion åben..."

Således sagde formand Peter Dall præcis på slaget 18.00, da stævnet blev skudt i gang... Og derefter gik det slag i slag for de flere end 50 deltagere i det første officielle atletikstævne på Herlev Atletikstadion i mere end 20 år. Flot fremmøde af atleter, officials og tilskuere gjorde det til en festlig og vellykket aften. Claus Schrøder nr. 1. på den danske rangliste i kuglestød.

 
Gode atleter fra andre klubber 
Nok var stævnet et klubmesterskab. Men det var også et åbent klubmesterskab. Det benyttede flere dygtige atleter til at få sæsonens sidste resultat i bogen. Således imponerede de to atleter fra Amager AC - Carl Bäckström Nielsen og Laura Bollerslev Andreasen - med flere rigtigt gode resultater på 400 meter, længdespring og højdespring. Søskendeparret Johanna og Louise C.B. Jessen fra Sparta og FIF lyste også op og tog fra Herlev med flere diplomer. Aftenens bedste atlet Benjamin Boeskov Gabrielsen (Sparta), der startede sin karriere i Herlev Løbe- og Atletikklub, måtte have sat madrasser op for enden af længdespringsgraven (som helt sikkert ikke er lang nok) for ikke at ende i hegnet. Benjamin, hvis PR fra denne sæson er 7,87, nøjedes på denne kolde aften med 6,52 meter, hvilket nok var godt, for ellers kunne madrasserne for enden let være kommet i brug...
 
Sympatiske Magnus Elsted fra Ballerup AK (der går på Herlev Gymnasium), hjalp flere af de unge atleter med teknisk instruktion, inden han selv sprang 1,70 meter i højdespring. 
 
 
Banker på til Mastersholdet 
Hovedparten af atleterne var naturligvis fra Herlev - men endnu ikke medlem af klubben ;-) Flere af dem banker nu på døren til Herlev Løbe- og Atletikklubs mastershold, der jo debuterede i denne sæson. Peter Gyde fra Herlev Tri & Motion / HI Fitness beviste, at han stadig er mand for rigtigt gode resultater. Louise Elmkjær kan helt sikkert forbedre holdet i kuglestød med hendes fine stød, og aftenens alderspræsident 73-årige Titi Hasselriis var endnu engang overbevisende i højdespring med 0,95 cm. Ud af det blå dukkede Benny Risnæs op og viste, at hans 14,70 for Holte Atletik i 1982, ikke er glemt.... Kathrine Bonne Wulff sejrede overbevisende i flere discipliner hos kvinderne, men bliver "straffet" af pointsystemet, der tager højde for køn og alder. Ja, ungdommen har det hårdt nu til dags...
 
Familiedueller
Katrine Bonne Wulff konkurrerede med sin bedre halvdel Kristian. På 400 meter vandt Kristian med 320 point mod Katrines 305 point, mens Katrine tog revanche i kuglestød med 331 point mod Kristians 277 point. Uafgjort! Uha, så kan duellen fortsætte derhjemme...
 
Lars Boss havde udfordret 19-årige Malte til far/søn-duel. Nok vandt Malte på tiden 1.08,05 mod 1.13,31, men der skal trænes mere, hvis farmand ikke skal bevare håneretten, da han vandt på point.
 
Kasper Friis Rygaard på 9 år kæmpede mod farmor Karen-Lis på 63 år. Den vandt Kasper sikkert med 800 point i tre-kampen mod farmors 584 point. 
 
"Det skal vi gøre igen" 
Blandt klubbens mange voksne medlemmer, der valgte at stille op på stadion, var der mange, der spontant udbrød, at det vil de gerne igen. På spindesiden var der debut til flere på den blå tartan. Dorthe Leth og Tina Møller viste, at de udover at være habile løbere, også er ferme i en kuglestødsring - og at der med lidt yderligere træning godt kan komme ekstra meter på. Dorthe Leth lægger sig ind på 3. pladsen på årets danske rangliste i længdespring kvinder 45-49 år (når vinden til stævnet bliver godkendt), og på en 5. plads i kuglestød. Også Randi Klokmose Nielsen scorede fine point med 3-kgs kuglen. På 400 meter stillede to af klubbens nykårede danske mestre på ½-maraton Helle Nygaard og Karen-Lis Rygaard naturligvis til start. De synes formentligt at de 400 meter var hårdere end de 21 kilometer? Smilene var dog ikke til at tage fejl af, ej heller hos Gitte Elkjær, der måtte "nøjes" med 400 meter, da hun var forsent ude med tilmeldingen.
 
 
Claus Schrøder nr. 1. på ranglisten 
Hos herrerne fik Jacob Jensen ram på sin bedstenotering i længdespring med 3,39 mod 3,22 i godkendt vind i Hvidovre. Leonard Davies strøg med sit 400 meter løb ind på 6. pladsen på årets danske rangliste mænd 55-59 år, slået med 6-hundreddele af Poul Lindberg på 5. pladsen, der prioriterede Chicago Maraton over klubmesterskaberne denne gang ;-). Også i klassen 60-64 år er Herlev Løbe- og Atletikklub flot repræsenteret på ranglisten. Eli Henriksen er på 5. pladsen med 1.13,94, mens Steen Thorup er nummer 9.
 
Bjarne Valdemar Jensen, som er fast kaster på Masterholdet, fik også luft under vingerne i højdespring med 1,20, men der er mere at hente, når vejret igen bliver varmere.
 
Peter Gyde tog den samlede sejr i tre-kampen for mænd, men fik hård konkurrence af Claus Schrøder, der imponerede i kuglestød. Claus er nu nr. 1. på årets danske rangliste for mænd 45-49 år i kuglestød! Og DM er næste år i Hvidovre, Claus..!
 
Debut til mange børn
For seks måneder siden var der et medlem i Herlev Løbe- og Atletikklub under 25 år, der stillede til stævner for klubben. Til dette stævne var der tilmeldt 21. For mange var det første gang, at de var i rampelyset og for nogle var mængden af tilskuere måske lige overvældende nok, så det bliver næste gang at debuten kommer.
 
Hos de 8-9 årige piger fik Caroline Piil en meget flot debut på 400 meter med 1.36,65 og 514 point. I et flot heat fik Silja Hickman, Julia Pelczar og Signe Marie van der Wehle farvet banen orange. Signe lavede en meget flot kuglestødskonkurrence og scorede hele 559 point. Silja satte ny PR i længdespring og nærmer sig de 3 meter. Flot.
 
Vanja Stojanovic har været over 3 meter og var tæt på igen denne kolde aften med 2.92 meter. Sigrid Skytte Jensen debuterede med fine 2,46 meter.
 
Hos de 12-13-årige piger løb Signe Kensø et flot 400 meter løb mod stærke konkurrenter, og 3,42 i længde er en god debut. Desværre stillede Signe ikke op i kuglestød, hvor hendes træner forventer at hun kan støde langt (hint, hint...) Annabella Jørgensen var meget stabil i længdespringsdebuten med tre spring indenfor 5 cm. Godt øjemål! 
 
Drengene kunne også 
Hos drengene var der besøg af de to brødre Lucas og Oscar Pettersen, der - endnu - ikke er medlem af Herlev Løbe- og Atletikklub. Men det må de meget gerne blive... For sikke nogle flotte resultater, de leverede på 400 meteren.
 
Da Asmund Schou Pedersen var til sit først stævne i maj sprang han 1,75 meter i længde. Nu sprang han 2,26 meter i første forsøg. En forbedring på en halv meter. Daniel Iversen leverede både flotte 400 meter løb og længdespring. Storebror William Iversen sprang flotte 3,39 meter i længde blot 6 cm fra hans rekord. Philip Fjeldsted satte fin PR tirsdag aften i længde og nåede med 2,26 næsten derud igen. Johan Fredrik Kirkelund nåede næsten sin rekord, men med samme længde som i Ballerup tirsdag.
 
Filip Stojanovic og Axel Kirkelind stillede op som storesøster Vanja og lillebror Johan, og dem ser vi også gerne i klubben fremover. Mere instruktion, træning og teknik kan hurtigt forbedre jeres i øvrigt fine resultater.
 
Hos de 12-13 årige drenge havde de tre gutter Karlo Emil Lüders, Markus Oliver Bang og Eskild Fog en flot dyst med sidstnævnte som den, der trak det længste strå. Markus tog revanche i længde, hvor Karlo vandt dagen før i Ballerup. Et flot spurtopgør på 400 meter om 2. og 3. pladsen og endelig fine 1.30 meter til Eskild i højdespring, hvilket bringer ham ind på en delt 9. plads på årets danske rangliste i højdespring for 12-årige drenge.
 
Tak til alle
Herlev Løbe- og Atletikklub vil gerne sige tak til alle atleter, officials og tilskuere. Tak til KFUM-Spejderne for varm kaffe (det var tiltrængt). Og en særlig tak til gartnerne i Herlev Kommune, der har gjort en stor og flot indsats, så hele byens atletikstadion så toptunet ud til stævnet. Alle fotos er af Gorm Bue Nielsen.
 
Tak og på gensyn til næste gang.
 
Resultater 
 
 
Vinderne af åbent klubmesterskab 2018 
 
 
 
 
Se flere billeder og video fra stævnet (alle fotos af Gorm Bue Nielsen) 
  

Sponsorer og samarbejdspartnere