Fuld storm i Hvidovre

Anden runde i Mastersturneringen den 20. juni i Hvidovre blev en blæsende affære med en halv pelikan medvind til sprintere og springere, mens kastere og mellem/lang-distanceløberne fik den bidende modvind at føle. Men alligevel blev det til endnu en dejlig aften for begge Herlev-hold.

Allerede inden start havde vores to Mastershold været i modvind. Hele syv afbud blev vi ramt af, men alligevel fik vi rigtigt mange gode resultater i kampen mod nogle af Danmarks bedste atletikklubber i form af Sparta AM, Hvidovre AM, Hillerød/Helsingør, Slagelse Delta/Dianalund og Greve AM.
 
Medvind til sprinterne
Modvinden var til gengæld vendt til masser af medvind i første disciplin på stadion. Her sejrede Søren Koch Jacobsen i 1. heat på 100 meter i 12,95, men med 5,.5 m/sek medvind (tilladt vind 2.0, hvis resultat skal tælle på ranglister og som rekord). Både Louise Lundstrøm og Stig Falkenblad forbedrede sig fra sidste runde, men som sagt med for megen vind. Roberto Schmidt gjorde en fin debut på distancen.
 
På 400 meter fik både Roberto Schmidt og Louise Lundstrøm flotte personforbedringer på trods af den stærke vind, mens Kenneth Ljungmann og Poul Lindberg lige manglede de sidste tiendedele i at kopiere resultatet fra sidst.
 
Roberto Schmidt og Louise Lundstrøm på 100 meter 
 
6. plads på alletiders rangliste til Søren Traberg  
På 1.500 meter manglede vi desværre den skadede Helle Nygaard, der blev klubbens topscorer i sidste runde, men vores øvrige atleter gjorde det rigtigt godt. Ulla Kofoed leverede et superløb og gik til 740 point mod 685 sidste gang, Tine Kragh Nielsen forbedrede sig med 7 sekunder. Karen-Lis Rygaard og Gert Kærlin fuldendte en flot indsats på Hvidovres blå baner. I første omgang fik Karen-Lis (født 1955) kun meget beskedne point, men det viste sig, at hun på startlisten var noteret som en kvinde på 23 år. Det fik vi da rettet, men når man ser Karen-Lis kan man jo godt forstå at arrangørerne tog fejl…
 
På 5.000 meter sejrede Kristian Bonne Wulff endnu engang. Han løb stærke 16.30,97, hvilket var hele 14 sekunder hurtigere end i Greve. Mette Bendix Müller løb også et rigtigt flot løb og havde fat i Spartas Malene Munkholm i store dele af løbet, men måtte slippe til sidst. Hun løb 51 hundrededele hurtigere end sidst. Det kan man kalde stabilitet!
 
75-årige Søren Traberg havde overtaget pladsen fra sønnike Rolf på 5.000 og løb meget imponerende 23.25,71. Det giver en 6. plads på alletiders danske rangliste for mænd 75-79 år. Tillykke Søren!
 
 
Søren Traberg - nr. 6 på alle tiders rangliste 
 
Gode spring - og en enkelt kikser
I højdespring gentog Titi Hasselriis kunststykket med 0,95 meter, Søren Koch Jacobsen sprang meget flotte 1.45 meter, mens Eli Henriksen tog revanche fra hans tre nedrivninger fra sidst og kom på tavlen med 1,20 meter – med potentiale til mere, når vi får højdespringsanlæg på stadion.
 
I stangspring fik vores enlige deltager Martin Leth-Sonne sande, at et er opvarmning, noget andet er konkurrence. Martin var godt springende under opvarmningen og valgte at gå ind i konkurrencen på 2,70 meter – en højde som kun en anden klarede i sidste ende – men det blev desværre til tre nedrivninger til Martin på trods af, at han selv var højt over. Stangspringsstangen væltede desværre bare den forkerte vej. Surt. Men sport er sport.
 
Martin fik til gengæld sprunget længdespring. En konkurrence, der var præget af vinden. Men her fik Stig Falkenblad med 4,84 meter et flot forsøg i tilladt vind – knap 30 cm længere end sidst. Jacob Jensen forbedrede sig også, mens Søren Koch Jakobsen og førnævnte Martin med 4,58 og 4.73 også fik gode resultater med hjem til Herlev.
 
Formanden i lære hos verdensrekordholder 
I kastedisciplinerne fik vores udøvere glæde af at møde adskillige rekordholdere af både Danmarks- og verdensrekorder. Men det slog ikke vores deltagere ud. I diskoskast stillede vores formand Peter Dall op. Hans første optræden på et atletikstadion i 28 år. Peter forbedrede sig fra kast til kast og modtog undervejs tips fra den regerende verdensrekordholder for masterskvinder Inge Faldager.
 
En af dem, der lyttede med, var holdleder Stig Fog, der således også kunne forbedre sig fra kast til kast i det, der også for ham var debut i kasteringen. Claus Blach Schrøder forbedrede sig med 4 meter fra sidst, mens Carsten Woss Clemmensen havde problemer med at få teknikken til at fungere denne gang.
 
Topatleten Maria Sløk Hansen fra Hvidovre viste de øvrige deltagere, hvordan man skal støde kuglestød. Men Herlev kan nu også. Steen Thorup debuterede med PR (ikke så mærkeligt…), Carsten Woss Clemmensen spredte god stemning på kasteanlægget, men manglede lige det sidste, mens Stig Fog lavede PR med 13 cm ( og ja, det var ikke stødets længde…).
 
Stig Fog fik også PR i sidste kastedisciplin. På trods af modvinden lagde han godt 2 meter til hans PR i spydkast. Steen Thorup tog revanche for fire mislykkedes forsøg fra sidste runde og Claus Blach Schrøder kom på en samlet 3. plads og viser stabilt højt niveau.
 
Udenfor stadion kom Per Bjørn Nielsen på tavlen som Masteratlet med et fint resultat i Hammerkast, mens Claus Blach Schøder lige manglede et par meter i at nu resultatet fra 1. runde. 
 
 
 Peter Dall i diskosringen
 
Stafetten kom rundt 
På den afsluttende 1000 meter medley (100+200+300+400 meter) mærkede vi for alvor de mange afbud. Således kunne vi kun stille med tre hold mod fire sidst, og vi måtte sætte en mand ind i en kvindestafet, hvorefter alle tæller som mænd…
 
Eneste gengangerhold fra sidst (Eli, Kenneth, Mogens Bertram-Nielsen og Henrik Rødgaard-Jessen) var 2 sekunder langsommere end i sidste runde, men rigtigt flot med den vind.  Søren Koch Jakobsen og Roberto Schmidt trådte ind på hold med Jacob Jensen og Poul Lindberg og var lige et sekund efter den tid, som holdet med Kristian Wulff og Stig Fog i stedet havde sidst, men da Søren og Roberto er ældre end Kristian og Stig tilsammen fik holdet 326 point mod 287 point sidst.
 
Endelig fik Sandra Miran, Randi Klokmose og Karen-Lis Rygaard besøg af Kristian Bonne Wulff på deres stafethold. Det forbedrede af gode grunde tiden fra sidste, men da Kristian er en mand, så tæller hele holdet som mænd…
 
Samlet set var det en rigtig dejlig aften i Hvidovre. Gode løb, kast og spring. Dejlige positive deltagere, der heppede på hinanden og bakkede op. Vi vandt ingen medaljer eller kvalificerede os til finalen. Men vi havde det sjovt – og jeg er sikker på, at vi stiller hold igen til næste sæson.
 
Bedste resultater på point fra Herlev Løbe- og Atletikklub: Titi Hasselriis 773 point (højdespring), Mette Bendix Müller 743 point (5.000 meter), Ulla Kofoed 740 point (1.500 meter), Karen-Lis Rygaard 691 point (1.500 meter), Claus Blach Schrøder 685 point (diskos), Louise Lundstrøm 671 point (100 meter).
 
Tak for en god aften og en god indsats for Herlev Løbe- og Atletikklub 
 
 

Sponsorer og samarbejdspartnere